Gevulde coeur de boeuf tomaten

2
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Gevulde tomaten

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Gaar de bulgur volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verwijder de kroontjes van de tomaten. Snijd de kapjes van de tomaten, haal met behulp van een lepel de zaadlijsten eruit en bewaar ze. Leg de tomaten in een met olie ingevette ovenschaal.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Snijd de paprika’s in stukjes.
  • Snijd de olijven in ringetjes.
  • Verbrokkel de feta.
  • Meng de bulgur met de zaadlijsten van de tomaten, peterselie, paprika’s, olijven, feta, pesto en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Vul de tomaten met het mengsel en leg de kapjes van de tomaten erop. Bak de tomaten in de oven in circa 12 minuten zacht.

Kabeljauw

  • Snijd de kabeljauw in gelijke stukken en dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier. Breng de kabeljauw op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kabeljauw om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
  • Halveer de citroen. Voeg het sap van een halve citroen toe. Snijd de andere helft in partjes.

Serveren

  • Verdeel de gevulde tomaten, kabeljauw en de resterende bulgur over borden. Serveer het partje citroen ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Gevulde coeur de boeuf tomaten

  • 300 g bulgur
  • 4 grote coeur de boeuf tomaten
  • olijfolie om in te bakken
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 295 g gepofte gele puntpaprika's
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 100 g feta
  • 1 el groene pesto
  • olijfolie extra vierge
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 1 citroen

Extra nodig

  • ovenschaal
  • keukenpapier
Geef je waardering
2