Gestoomde Forel met Hawaiiaanse Pesto

10
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Begin met de pesto. Pel de knoflook. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in stukken. Mix alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde pesto. Snijd de prei in dunne reepjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Hak de bieslook fijn. Pluk de korianderblaadjes. Wrijf de forellen royaal in met de pesto en leg ze in een stoompan met gaatjes. Stoom de forellen circa 9 minuten in de stoomoven op 85 °C. Maak intussen de saus. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Hak de koriander en lente-uitjes. Schil en rasp de gember. Doe alle ingrediënten in een pan en kook ze in tot een saus. Bind de saus heel licht af met wat maïzena aangelengd met water, zodat de saus mooi gaat glanzen. Verhit de olie tot 160 ºC. Beleg de forellen met de prei en koriander. Overgiet ze met de hete olie. Leg de gestoomde forellen op een schaal of verdeel ze over 4 borden en schenk de saus om de vis heen. Garneer met tomaat, sjalot en bieslook en bestrooi met zeezout. Lekker met Japanse of gebakken rijst en gestoomde broccoli.

Dit recept komt uit de aflevering over Honolulu van het programma The Taste of Life Travel. 

Ingredienten

4
Personen

Gestoomde forel

  • 4 mooie verse forellen
  • 400 ml zonnebloemolie

Hawaiaanse pesto

  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 bosje koriander
  • 2 el oestersaus
  • 0.5 el sesamolie
  • 2 el gembersiroop

Groenten

  • 2 cm prei (witte gedeelte)
  • 2 tomaten
  • 1 sjalotje
  • 1 bosje bieslook
  • 4 takjes koriander
  • grof zeezout

Sojasaus

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes koriander
  • 2 lente-uitjes
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • 1 scheutje sesamolie
  • 100 ml Japanse sojasaus
  • 100 ml water
  • maïzena
Geef je waardering
10