De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gestoomde bao gevuld met granaatappelparfait

Meng het bapaomeel met het gist en de suiker. Voeg een beetje zout toe. Giet het water er langzaam bij en kneed tot een egaal en soepel deeg. Is het deeg te droog voeg dan extra water toe.

150 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gestoomde bau gevuld met granaatappelparfait

Bereidingswijze

Bao
Meng het bapaomeel met het gist en de suiker. Voeg een beetje zout toe. Giet het water er langzaam bij en kneed tot een egaal en soepel deeg. Is het deeg te droog voeg dan extra water toe. Kneed met de hand nog goed door. Rol een pil van het deeg en verdeel het deeg in 9 gelijke stukken. Bol het deeg op. Leg de deegbollen op stukjes bakpapier. Laat de deegbollen circa 1 uur rijzen. Stoom de deegbollen 10 minuten en laat afkoelen. Verhit de olie om te frituren 180°C. Halveer het broodje en frituur ze tot ze goudbruin en krokant zijn.

Pate a bombe
Klop de eidooiers luchtig. Kook de suiker met het water op tot 115°C. Verlaag de snelheid van de machine. Giet langzaam de suikersiroop erbij en klop koud. Als je pate a bombe over hebt kun je deze invriezen.

Parfait
Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Week de gelatine in koud water. Verwarm de geweekte gelatine met wat aanhangend water. Voeg het granaatappelsap toe en roer door. Meng de helft van het sap in fases door pata a bombe en vervolgens met de geslagen room. Giet de parfaitmassa in een met plasticfolie beklede vorm en vries in.

Yogurtkarnemelksaus
Meng de yoghurt met de karnemelk en de poedersuiker. Ris en hak de tijm. Meng de tijm met saus. Hang de karnemelk in een fijn doek op een bolzeef uit en laat uitlekken voor een nacht. Weeg nu het uithangsel (de wei) af en meng met 10% poedersuiker.

Granaatappelvinigrette
Breek de granaatppel open zodat je gemakkelijk de pitjes eruit kunt halen. Voeg het sap van 1 citroen, scheut olijfolie en de poedersuiker toe.

Opmaak
Verdeel een circel van de granaatappelvinigrette over het bord. Steek de parfait uit ter grote van de onderkant het broodje. Serveer de parfait op het broodje met de yoghurtkarnemelksaus. Dek af met de bovenste deel van het broodje.

Patisserie om je tanden in te zetten! Hidde de Brabander neemt je mee in de wereld van patisserie en daagt je uit om van en basisrecept iets bijzonders te maken. Van basisrecept tot pronkstuk: patisserie voor iedereen!

In De Brabander Bakt laat patissier Hidde de Brabander je elke keer een basisrecept zien. Van meringue tot botercrème en van bladerdeeg tot chocolade. 

Na het basisrecept gaat Hidde aan de slag en maakt hij een spektakelstuk. Denk aan een prachtige macarontaart, soufflés van kwark en chocoladerepen.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.