Ossenstaart
Pel en snipper de ui. Snijd de knolselderij en wortel in stukjes. Snijd het vlees in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak het vlees aan. Voeg de groente toe en bak aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een paar minuten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de wijn toe en laat circa 5 minuten verdampen. Voeg de fond toe, zodat het vlees onderstaat. Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag en laat het gerecht circa 2 uur stoven. Serveer het stoofvlees met polenta en bestrooi royaal met Parmezaanse kaas.
Polenta
Breng in een pan bouillon en melk aan de kook. Voeg al roerend zout, peper en maïsmeel toe en blijf 35-45 minuten regelmatig roeren tot de polenta gaar is. Breng de polenta op smaak met de geraspte Parmezaanse kaas en de boter.
Dit recept komt uit de aflevering over St Moritz van het programma The Taste of Life Travel.
0 reacties