De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gestoofde ossenstaart met polenta

Een heerlijk vleesgerecht met polenta uit St. Moritz!

135 min kooktijd
Gestoofde ossenstaart met polenta

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Ossenstaart 
Pel en snipper de ui. Snijd de knolselderij en wortel in stukjes. Snijd het vlees in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak het vlees aan. Voeg de groente toe en bak aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een paar minuten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de wijn toe en laat circa 5 minuten verdampen. Voeg de fond toe, zodat het vlees onderstaat. Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag en laat het gerecht circa 2 uur stoven. Serveer het stoofvlees met polenta en bestrooi royaal met Parmezaanse kaas.


Polenta 
Breng in een pan bouillon en melk aan de kook. Voeg al roerend zout, peper en maïsmeel toe en blijf 35-45 minuten regelmatig roeren tot de polenta gaar is. Breng de polenta op smaak met de geraspte Parmezaanse kaas en de boter.

Dit recept komt uit de aflevering over St Moritz van het programma The Taste of Life Travel.

 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker