De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gestoofde linzen op italiaanse wijze

Week de linzen een nacht in ruim water. Laat de geweekte linzen uitlekken. Pel en snipper de uien. Snijd de peen en bleekselderij in brunoise (in kleine blokjes). Pel de knoflook. Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan en fruit de groenten zachtjes aan, zonder ze te kleuren.

45 min kooktijd
Gestoofde linzen op Italiaanse wijze

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Week de linzen een nacht in ruim water. Laat de geweekte linzen uitlekken. Pel en snipper de uien. Snijd de peen en bleekselderij in brunoise (in kleine blokjes). Pel de knoflook. Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan en fruit de groenten zachtjes aan, zonder ze te kleuren. Snijd het spek in stukjes en voeg het toe aan de groenten. Laat even mee fruiten. Voeg anderhalve liter bouillon, de selderij en de linzen toe. Breng aan de kook en laat de linzen in 20-30 minuten gaar koken. Voeg eventueel wat extra bouillon toe als het gerecht te droog wordt.

De chefs vieren kerst in Lapland met elkaar. Iedereen kookt een andere gang van het kerstdiner. Hasselback potatoes, focaccia met rozemarijn, olijven en sinaasappel, peren met marsala en kruidnagel, in wodka gemarineerde zalm, gebakken rendierbiefstuk en gebraden kerstkalkoen staan onder andere op het menu. Met deze tips en recepten kun jij ook dit fantastische kerstdiner op tafel zetten. De aflevering eindigt in een fantastisch diner met speciale gasten…

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker