Gestoofde kalfswang met bietenvariatie

49
Gemiddeld
Gestoofde kalfswang met bietenvariatie

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Kalfswangen
Verwijder overtollig vet van de kalfswang en snijd de kalfswang in gelijke delen. Pel en snijd de sjalotten in vieren. Schil en snijd bleekselderij en knolselderij in blokjes. Pel en hak de knoflook. Snijd het spek in blokjes. Smelt een eetlepel boter in een pan en smoor de groente en spek circa 3 minuten. Haal dit uit de pan. Smelt opnieuw een eetlepel boter in de pan en braad de kalfswang om en om goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Voeg de groente toe aan de kalfswang en blus af met rode wijn. Voeg de kalfsfond, tijm en laurier toe. Laat met deksel op de pan circa 3 uur op lage temperatuur garen.

Aardappel-bieten puree
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 25 minuten gaar, maar voeg 5 minuten voor het afgieten de helft van de bieten toe. Giet de aardappels en bieten af en stoom ze zonder deksel op de pan droog. Draai de aardappels en bieten door een passe-vite en roer de boter en room erdoor.

Gegrilde bieten
Verwarm de grillpan voor. Snijd de overige bieten in plakken van 1 centimeter en bestrijk de plakken met olie. Gril de plakken biet circa 3 minuten om en om. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Kalfswang

  • 1 kg kalfswang
  • 4 sjalotten
  • 0.5 knolselderij
  • 0.5 bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g mager spek
  • 2 el boter
  • 400 ml rode wijn
  • 400 ml kalfsfond
  • 2 takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier

Aardappel-bietenpuree

  • 600 g aardappelen
  • 500 g gekookte bieten
  • 3 el boter
  • 150 ml room

Extra nodig

  • passe-vite
Gestoofde kalfswang met bietenvariatie
Geef je waardering
49