Gestoofde Indiase witte kool met kidneybonencurry

67
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gestoofde Indiase witte kool

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook, kurkuma, komijnpoeder en de currypasta circa 2 minuten.
  • Halveer de witte kool, verwijder de kern en snijd de witte kool in zo dun mogelijke reepjes. Voeg de witte kool toe en bak circa 4 minuten. Schenk het water erbij, breng aan de kook en kook de witte kool op laag vuur met de deksel op de pan in circa 15 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Kidneybonencurry

  • Pel en snipper de uien.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien, komijnpoeder en de garam masala circa 2 minuten.
  • Giet en spoel de kidneybonen af en voeg ze met de tomaten en het water toe. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten op middelhoog vuur koken.
  • Pluk en snijd de koriander grof. Roer de helft van de koriander door de kidneybonencurry en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Naanbroden

  • Bak de naanbroden af volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Serveren

  • Verdeel de witte kool en de kidneybonencurry over borden en bestrooi met de resterende koriander. Serveer het naanbrood erbij.

Ingredienten

4
Personen

Gestoofde Indiase witte kool

  • 2 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 el currypasta
  • 1 witte kool
  • 100 ml water

Kidneybonencurry

  • 2 rode uien
  • 3 tomaten
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl garam masala
  • 400 g kidneybonen
  • 100 ml water
  • 0.5 bos koriander

Naanbroden

  • 4 naanbroden
Geef je waardering
67