De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gesmoorde ham met witlof

Verhit olie in een pan en voeg de boter toe. Halveer de stronkjes witlof, leg ze met de snijkant naar onder in de pan en bak ze circa 1 minuut. Voeg de ham toe en bak ze 2 minuten aan beide kanten. Voeg de suiker toe, blus af met de wijn en strooi de rozijnen erover. Leg een deksel op de pan en laat de witlof zachtjes koken tot de wijn ingekookt is tot sausdikte. Snijd de bieslook zo fijn als mogelijk. Breng de witlof op smaak met zout en peper en garneer met de bieslook.

25 min kooktijd
Gesmoorde ham met witlof

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verhit olie in een pan en voeg de boter toe. Halveer de stronkjes witlof, leg ze met de snijkant naar onder in de pan en bak ze circa 1 minuut. Voeg de ham toe en bak ze 2 minuten aan beide kanten. Voeg de suiker toe, blus af met de wijn en strooi de rozijnen erover. Leg een deksel op de pan en laat de witlof zachtjes koken tot de wijn ingekookt is tot sausdikte. Snijd de bieslook zo fijn als mogelijk. Breng de witlof op smaak met zout en peper en garneer met de bieslook.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker