De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gesmoorde ham met witlof

Verhit olie in een pan en voeg de boter toe. Halveer de stronkjes witlof, leg ze met de snijkant naar onder in de pan en bak ze circa 1 minuut. Voeg de ham toe en bak ze 2 minuten aan beide kanten. Voeg de suiker toe, blus af met de wijn en strooi de rozijnen erover. Leg een deksel op de pan en laat de witlof zachtjes koken tot de wijn ingekookt is tot sausdikte. Snijd de bieslook zo fijn als mogelijk. Breng de witlof op smaak met zout en peper en garneer met de bieslook.

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gesmoorde ham met witlof

Bereidingswijze

Verhit olie in een pan en voeg de boter toe. Halveer de stronkjes witlof, leg ze met de snijkant naar onder in de pan en bak ze circa 1 minuut. Voeg de ham toe en bak ze 2 minuten aan beide kanten. Voeg de suiker toe, blus af met de wijn en strooi de rozijnen erover. Leg een deksel op de pan en laat de witlof zachtjes koken tot de wijn ingekookt is tot sausdikte. Snijd de bieslook zo fijn als mogelijk. Breng de witlof op smaak met zout en peper en garneer met de bieslook.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.