Verhit olie in een pan en voeg de boter toe. Halveer de stronkjes witlof, leg ze met de snijkant naar onder in de pan en bak ze circa 1 minuut. Voeg de ham toe en bak ze 2 minuten aan beide kanten. Voeg de suiker toe, blus af met de wijn en strooi de rozijnen erover. Leg een deksel op de pan en laat de witlof zachtjes koken tot de wijn ingekookt is tot sausdikte. Snijd de bieslook zo fijn als mogelijk. Breng de witlof op smaak met zout en peper en garneer met de bieslook.
Verhit olie in een pan en voeg de boter toe. Halveer de stronkjes witlof, leg ze met de snijkant naar onder in de pan en bak ze circa 1 minuut. Voeg de ham toe en bak ze 2 minuten aan beide kanten. Voeg de suiker toe, blus af met de wijn en strooi de rozijnen erover. Leg een deksel op de pan en laat de witlof zachtjes koken tot de wijn ingekookt is tot sausdikte. Snijd de bieslook zo fijn als mogelijk. Breng de witlof op smaak met zout en peper en garneer met de bieslook.
0 reacties