Geroosterde rozemarijn-aardappels zijn perfecte bijgerecht voor een stukje vlees, kip of vis. Ze zijn binnen een handomdraai gemaakt en je maakt iedereen aan tafel enorm blij! Gauw maken dus.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

  • 1,4 kg vastkokende aardappelen
  • 3 takjes rozemarijn
  • 30 ml zonnebloemolie
  • zout en peper

Extra nodig

  • ovenschaal

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en kook circa 15 minuten in water met zout. Giet af en laat even goed uitwasemen zodat aanhangend vocht verdampt.  

Meng in een ovenschaal de aardappels met de olie. Rooster de aardappels in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Ris de rozemarijn en hak de naaldjes heel fijn. Bestrooi de aardappels met de gehakte rozemarijn, zout en peper. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

95
Geroosterde rozemarijn-aardappels
Geroosterde rozemarijn-aardappels