Geroosterde rabarber met procureur

2
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Rabarber uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de rabarber in grove stukken.
  • Halveer het vanillestokje en schraap het merg er uit.
  • Meng in een ovenschaal het vanillemerg, het vanillestokje, sinaasappelsap, honing en de steranijs. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de rabarber toe en hussel alles goed door elkaar. Bak de rabarber in de oven in circa 20 minuten gaar.
  • Verwijder het vanillestokje.

 Aardappelpuree

  • Breng een pannetje met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met de pureestamper.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk en breng op smaak met de peterselie, een beetje zout en versgemalen peper.

Procureur

  • Dep de procureur droog met keukenpapier en bestrooi met zout en versgemalen peper.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de procureurlappen om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

  • Verdeel de aardappelpuree over borden. Schep de rabarber uit de oven op de aardappelpuree en verdeel de procureurlappen eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Geroosterde rabarber met procureur

  • 600 g rabarber
  • 1 vanillestokje
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 2 el honing
  • 2 steranijs
  • 800 g kruimige aardappels
  • 2 takjes peterselie
  • 100 ml melk
  • 400 g procureurlappen
  • olijfolie om in te bakken

Extra nodig:

  • ovenschaal
  • pureestamper
  • keukenpapier
Geef je waardering
2