- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg twee stukken plasticfolie op je werkbank en leg daar de tijm, laurier, drie kwart van de knoflookbol, peper en zout en een scheutje olijfolie in. Rol daar de ossenhaas door, verpak het in plasticfolie en laat het circa 15 minuten rusten in de koelkast.
- Was de aardappels grondig, snijd ze in partjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Hak de lavendel fijn en verdeel samen met de rest van de knoflook, zout en zwarte peper over de aardappels. Voeg boter toe en bak in een voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
- Verhit olie in een pan en bak de ossenhaas in circa 3 minuten om en om goudbruin.
- Hak de oregano en basilicum fijn en meng samen met zout en zwarte peper in een grote kom. Bedek beide kanten van het vlees met dit kruidenmengsel en plaats circa 20 minuten op een bakplaat in de oven.
- Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom en meng met behulp van een garde.
- Doe de rucola in een schaal, leg er de vijgen op, bestrooi met de verkruimelde walnoten en schenk de saus erover.
- Snijd de ossenhaas in plakjes en bestrooi met de rest van het kruidenmengsel. Plaats de plakjes ossenhaas op de aardappels samen met een klontje boter, meng en serveer met de vijgensalade.
60 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties