De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geroosterde ossenhaas met vijgensalade en balsamicosaus

60 min kooktijd
Geroosterde ossenhaas met vijgensalade en balsamicosaus

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Geroosterde ossenhaas met vijgensalade en balsamicosaus
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg twee stukken plasticfolie op je werkbank en leg daar de tijm, laurier, drie kwart van de knoflookbol, peper en zout en een scheutje olijfolie in. Rol daar de ossenhaas door, verpak het in plasticfolie en laat het circa 15 minuten rusten in de koelkast.
  • Was de aardappels grondig, snijd ze in partjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Hak de lavendel fijn en verdeel samen met de rest van de knoflook, zout en zwarte peper over de aardappels. Voeg boter toe en bak in een voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
  • Verhit olie in een pan en bak de ossenhaas in circa 3 minuten om en om goudbruin.
  • Hak de oregano en basilicum fijn en meng samen met zout en zwarte peper in een grote kom. Bedek beide kanten van het vlees met dit kruidenmengsel en plaats circa 20 minuten op een bakplaat in de oven.
  • Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom en meng met behulp van een garde.
  • Doe de rucola in een schaal, leg er de vijgen op, bestrooi met de verkruimelde walnoten en schenk de saus erover.
  • Snijd de ossenhaas in plakjes en bestrooi met de rest van het kruidenmengsel. Plaats de plakjes ossenhaas op de aardappels samen met een klontje boter, meng en serveer met de vijgensalade.

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker