Geroosterde kip met zoete aardappels en pecannoten

8
Makkelijk
Geroosterde kip met zoete aardappels en pecannoten

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200°C. 
  • Breng een pan water met zout aan de kook voor de zoete aardappels.

De aardappels koken:

  • Schil de aardappels en snijd in blokken.
  • Kook ze gaar in circa 15 minuten.
  • Giet ze af en laat droog stomen.

De kip:

  • Snijd de kipfilet door de helft.
  • Wrijf de stukken in met de kerriepoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, zout, peper en zonnebloemolie.
  • Leg de kipfilet in een ovenschaal.
  • Bak de kip in circa 15 minuten gaar in de oven.

De broccoli koken:

  • Breng een pan water aan de kook voor de broccoli.
  • Snijd de broccoli in roosjes.
  • Leg een passende bolzeef op de pan met kokend water en stoom hierin de broccoli gaar in circa 3 minuten.

De aardappelpuree:

  • Pureer de zoete aardappel met een pureestamper
  • Schenk een flinke scheut olijfolie erbij en roer goed door
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

De pecannoten:

  • Verwarm olie in een koekenpan en rooster de pecannoten
  • Deze gaan als laatst over het gerecht.

Ingredienten

4
Personen

Geroosterde kip met zoete aardappelen en pecannoten

  • 500 g zoete aardappels
  • 400 g kipfilet
  • 1 snufje kerriepoeder
  • 1 snufje paprika
  • 1 snufje gemberpoeder of 1 cm verse gember (geraspt)
  • zonnebloemolie
  • 2 stuks broccoli
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 scheut olijfolie
  • 50 g pecannoten
  • zout
  • versgemalen peper
Geroosterde kip met zoete aardappels en pecannoten
Geef je waardering
8