Bouillon
Snijd de gember, koenjit en chilipeper grof. Halveer en pers de sinaasappel uit. Kneus de ketoembar en voeg samen met de gember, koenjit, chilipeper, sinaasappelsap en een halve uitgeperste sinaasappel toe aan de kippenbouillon. Breng de bouillon op smaak met de currypasta en breng de bouillon aan de kook. Gebruik een scherp mes om de kipfilets kruislings in te snijden, snijd circa 1 centimeter diep. Leg de filets in de bouillon. Leg de deksel op de pan en draai het vuur uit. Laat de kip circa 30 minuten garen.
Lente-groente
Leg de mini preien op de grill, blaker ze in 15 minuten om en om zwart en leg ze op een bord. Snijd de radijsjes in vieren. Schil en snijd de bospeentjes in schuine dunne plakjes. Verhit de olie in de wok en bak de shiitakes, wortel en radijs op hoog vuur 1 minuut.
Gebrande kip
Haal de kip uit de bouillon en leg op een bord. Bestrijk de kip met de boter en brand af met de gasbrander zodat de kip een roostersmaak krijgt.
Serveren
Snijd de kipfilets in vieren. Verdeel de kip over de borden. Pel de buitenste zwarte laag van de mini preien en snijd de preien in stukken. Verdeel de groente speels rond de kip. Snijd de lavas grof, pureer met olijfolie en verdeel over het gerecht. Knip de Chili Cress los en verdeel over de groente. Schep als laatste een flinke soeplepel bouillon over het gerecht en garneer met de mini prei.
Serveer met noedels
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
geroosterde kip met lentegroente en noedels
Een gerecht van kruidige geroosterde kip met frisse lentegroente.
60 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Â
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties