Geroosterde groente met spinazie en sinaasappelsaus

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Geroosterde groente

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen, schep de zaadlijsten eruit en snijd de pompoen in blokjes. Schil en snijd de pastinaak in dikke plakken. Meng de pastinaak, pompoen en olijfolie over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrooi met een beetje zout en peper en leg de sjalotjes erbij. Bak in de oven in circa 20 minuten gaar.

Meergranenrijst

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking

Spinazie met sinaasappelsaus

Schenk het water in een grote pan en voeg het bouillonblokje en de boter toe. Rasp de schil van de sinaasappels. Voeg de sinaasappelrasp en het sap van de sinaasappels toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook. Voeg de spinazie toe en laat in circa 5 minuten slinken.

Serveren

Snijd de bovenkant van de gepofte sjalot en duw de sjalotjes uit de schil. Verdeel de spinazie en vervolgens de pastinaak, pompoen en sjalot over de borden. Schep er wat rijst bij en schenk sinaasappelsaus over het gerecht.

Ingredienten

4
Personen

Geroosterde groente met spinazie en sinaasappelsaus

  • 1 flespompoen à 500 g
  • 4 pastinaken
  • 4 el olijfolie om in te bakken
  • 4 sjalotjes
  • 300 g meergranenrijst
  • 300 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 30 g boter
  • 2 sinaasappels
  • 450 g spinazie

Extra nodig:

  • bakpapier
Geef je waardering
0