De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geroosterde groente met kaaskrokantjes

30 min kooktijd
Geroosterde groente met kaaskrokantjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Geroosterde groente
  • Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  • Snijd de courgette in grove blokjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in grove blokjes.
  • Pel en snijd de uien in parten. 
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in parten.
  • Meng de courgette, paprika, uien, knoflook en de venkel op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en hussel goed door elkaar. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Rooster de groente in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Pasta
  • Kook de penne gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Kaaskrokantje
  • Verwarm een pan en rasp de kaas over de bodem van de pan. Bak de kaas in circa 5 minuten op laag vuur krokant. Haal de kaas uit de pan en laat in circa 5 minuten hard worden. Breek het kaaskrokantje in gelijke stukken.

Pijnboompitten
  • Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 4 minuten goudbruin.

Kruidige olie
  • Pluk de peterselie en de salie. 
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukken.
  • Meng in een hoge kom de peterselie, salie, peper en de olijfolie extra vierge. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde massa. Breng de olie op smaak met een beetje zout. Roer de helft van de olie door de pasta.

Serveren
  • Verdeel de penne over borden. Verdeel de geroosterde groente over de penne en lepel de crème fraîche eroverheen. Steek de kaaskrokantjes ertussen, strooi de pijnboompitten eroverheen en besprenkel met de kruidige olie.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker