Geroosterde bloemkool en truffelaardappelsalade

27
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappelsalade

Snijd de aardappels rondom in met een scherp mesje. Kook de aardappels in gezouten water in circa 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen tot handwarm en pel de schil eraf. Snijd de bieslook fijn. Snijd de aardappels in plakjes en schenk de bouillon erbij. Pel en snipper de ui en meng met de azijn, bieslook, suiker en de olie door de aardappels en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Meng het geheel door elkaar tot het er romig uitziet.

Bloemkool

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maak ze met de hand nog kleiner. Meng de bloemkoolroosjes met een scheut olijfolie en de specerijen. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met zout en peper. Bak de bloemkool in de oven in circa 25 minuten goudbruin.

Ingredienten

4
Personen

Voor de aardappelsalade

  • 300 g truffelaardappels
  • 300 g vastkokende aardappels
  • zout
  • 1 bosje bieslook
  • 200 ml groentebouillon
  • 0,5 rode ui
  • 3 el wittewijnazijn
  • 1 tl suiker
  • 8 el olijfolie extra vierge

Voor de geroosterde bloemkool

  • 1 kleine bloemkool
  • olijfolie extra vierge
  • 1 tl kurkuma
  • 0,5 tl gerookte paprikapoeder
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
27