De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geroosterde bloemkool

Deze geroosterde bloemkool is zo prachtig goudgeel dat het de sier maakt tijdens het kerstdiner. Het is niet alleen makkelijk maar ook verrassend qua smaak.

30 MIN
Geroosterde bloemkool

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Bereidingswijze

Ik heb een kinderachtige fascinatie voor kleuren tijdens kerst. Zo wil ik graag dat al mijn gerechten het liefste goud, groen, rood of wit zijn. Nu is dat best een uitdaging. Deze geroosterde bloemkool is zo prachtig goudgeel dat het de sier maakt tijdens het kerstdiner.

Het is niet alleen makkelijk maar ook verrassend qua smaak. De mosterd prikkelt lekker, de komijn zorgt voor een mysterieuze verrassing en de bloemkool doet ons denken aan onze oer-Hollandse bodem.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bloemkoolroosjes los. Smeer de roosjes in met de specerijen, olie, zout en peper. Rooster circa 25 minuten.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker