Gerookte makreel met sperziebonen & mieriksworteldip

20
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rijst met sperziebonen

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Roer de rijst erdoor en voeg water toe tot 1 vingerkootje boven de rijst.
  • Breng aan de kook en los al roerende het bouillonblokje op in de rijst.
  • Rang de sperziebonen en snijd ze in vieren.
  • Voeg circa 10 minuten voordat de rijst gaar is de sperziebonen toe.

De mieriksworteldip

  • Snijd de bieslook in dunne ringen.
  • Meng de ricotta met mierikswortel en bieslook. Breng op smaak met zout, peper en sap van een halve citroen.

Eenpansmaaltijd (begin circa 6 minuten voordat de rijst gaar is)

  • Verwijder het vel en de graatjes van de makreel. Verdeel het visvlees in grove stukken
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de bosuitjes in ringen.
  • Roer circa 3 minuten voordat de rijst gaar is de tomaten en bosuitjes erdoor.
  • Leg de makreel op de rijst en rasp er citroenschil over.
  • Snijd het stokbrood in plakken en besmeer met mieriksworteldip.

Ingredienten

4
Personen

Gerookte makreel en sperziebonen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • 300 g meergranenrijst
  • 1 groentebouillonblokje
  • 400 g sperziebonen
  • 300 g gerookte makreel
  • 4 tomaten
  • 3 bosuitjes
  • 1 meergranen stokbrood

Mieriksworteldip

  • 0.5 bosje bieslook
  • 125 ml ricotta
  • 1 el mierikswortel
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 citroen
Geef je waardering
20