Rijst met sperziebonen
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
- Roer de rijst erdoor en voeg water toe tot 1 vingerkootje boven de rijst.
- Breng aan de kook en los al roerende het bouillonblokje op in de rijst.
- Rang de sperziebonen en snijd ze in vieren.
- Voeg circa 10 minuten voordat de rijst gaar is de sperziebonen toe.
De mieriksworteldip
- Snijd de bieslook in dunne ringen.
- Meng de ricotta met mierikswortel en bieslook. Breng op smaak met zout, peper en sap van een halve citroen.
Eenpansmaaltijd (begin circa 6 minuten voordat de rijst gaar is)
- Verwijder het vel en de graatjes van de makreel. Verdeel het visvlees in grove stukken
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Snijd de bosuitjes in ringen.
- Roer circa 3 minuten voordat de rijst gaar is de tomaten en bosuitjes erdoor.
- Leg de makreel op de rijst en rasp er citroenschil over.
- Snijd het stokbrood in plakken en besmeer met mieriksworteldip.
Meld je aan en praat mee