De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gerookte makreel met sperziebonen & mieriksworteldip

30 MIN
Gerookte makreel met sperziebonen & mieriksworteldip

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Rijst met sperziebonen

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Roer de rijst erdoor en voeg water toe tot 1 vingerkootje boven de rijst.
  • Breng aan de kook en los al roerende het bouillonblokje op in de rijst.
  • Rang de sperziebonen en snijd ze in vieren.
  • Voeg circa 10 minuten voordat de rijst gaar is de sperziebonen toe.

De mieriksworteldip

  • Snijd de bieslook in dunne ringen.
  • Meng de ricotta met mierikswortel en bieslook. Breng op smaak met zout, peper en sap van een halve citroen.

Eenpansmaaltijd (begin circa 6 minuten voordat de rijst gaar is)

  • Verwijder het vel en de graatjes van de makreel. Verdeel het visvlees in grove stukken
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de bosuitjes in ringen.
  • Roer circa 3 minuten voordat de rijst gaar is de tomaten en bosuitjes erdoor.
  • Leg de makreel op de rijst en rasp er citroenschil over.
  • Snijd het stokbrood in plakken en besmeer met mieriksworteldip.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker