Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines en paprika’s over de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Pel de knoflook. Leg de aubergine’s, paprika en knoflookteen in een ovenschaal en bak circa 1 uur in de oven. Bestrooi het vlees met zout, peper en suiker. Vouw van aluminiumfolie een vierkant en leg hier de rookmot op. Leg dit op de bodem van de pan en laat dit warm worden. Zet het vuur uit als de rookmot goed rookt. Hang de lamsfilet circa 2 minuten boven de rook in de pan. Maal in de keukenmachine de walnoten, Parmezaanse kaas en knoflook en voeg langzaam olijfolie toe, zodat een mooie, smeuïge pesto ontstaat. Breng op smaak met zout. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak het vlees circa 5 minuten om en om aan. Laat een paar minuten rusten. Schraap het gare auberginevruchtvlees van de schil en verwijder de schil van de paprika. Snijd de vijgen in vieren en bak ze met de aubergine en paprika in de koekenpan in een scheutje olijfolie. Snijd het vlees in dunne plakjes en serveer dit met de groente en de pesto.
Dit recept komt uit de aflevering over Istanbul van het programma The Taste of Life Travel.
0 reacties