Geroerbakte gamba’s met cherrytomaten en gele rijst

31
Makkelijk
Geroerbakte gamba’s met cherrytomaten en gele rijst

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gele rijst

Pel en snipper de witte ui.

Verhit de olie in een pan en fruit de ui circa 3 minuten.

Voeg de kurkuma toe en fruit circa 1 minuut mee.

Voeg de rijst toe en roer goed door totdat de rijst de kurkuma volledig heeft opgenomen.

Voeg het water toe en kook de rijst, met deksel op de pan, in circa 9 minuten gaar.

Giet de rijst af, stoom de rijst droog en breng de rijst op smaak met zout en peper.

Roerbak gamba’s met cherrytomaten

Pel en snijd de rode ui in dunne ringen.

Giet de artisjokharten af, spoel ze schoon en snijd ze in stukken.

Halveer de cherrytomaten.

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.

Verhit olie in een wok en bak de rode ui en de paprika circa 3 minuten op hoog vuur

Voeg de gamba’s toe en bak circa 2 minuten mee.

Voeg de cherrytomaten en de artisjokharten toe en warm goed door.

Zet het vuur laag.

Pel en hak de knoflook en roer de knoflook door de wokschotel.

Breng op smaak met peper, zout en de sesamolie.

Hak de koriander grof en strooi  de koriander over het gerecht.

Halveer de limoen en knijp de helft uit over het gerecht. Snijd de rest van de limoen in parten en serveer op het bord.

 

Ingredienten

4
Personen

Geroerbakte gamba’s met cherrytomaten en gele rijst

  • 1 witte ui
  • rijstolie
  • 2 tl kurkuma
  • 300 g witte rijst
  • 450 ml water
  • 1 rode ui
  • 200 g artisjokharten uit blik
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 groene paprika
  • 200 g gepelde gamba's
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl sesamolie
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 limoen
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig:

  • wok
Geroerbakte gamba’s met cherrytomaten en gele rijst
Geef je waardering
31