Hang een zeef in een kom, leg er een vochtige schone theedoek in en schenk de yoghurt erin. Laat de yoghurt circa 8 uur in de koelkast uithangen tot bijna al het vocht eruit is.
Klop de slagroom met de suiker lobbig. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Pureer de cranberries met een staafmixer glad. Meng de room, het vanillemerg, de vanillesiroop en de gepureerde cranberries door de hangop.
Gepofte sterappels
Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Verwijder met een appelboor het klokhuis van de appels en snijd de appels doormidden. Verdeel het amandelspijs over de holtes van de appels. Bestrooi de appels met suiker en leg er een klontje boter op. Ris en hak de tijm en rozemarijn en strooi over de appels. Leg ze op een bakplaat met aluminiumfolie en pof in circa 20 minuten goudbruin.
Sterappelchips
Schaaf de sterappels op de mandoline in dunne plakken. Wentel de appelplakken door de vanillesiroop. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak circa 6 minuten in de oven.
Cranberrysorbet
Blender de bevroren cranberries met de poedersuiker, het koude water en een drupje vanillesiroop in circa 30 seconden tot een smeuïge sorbet. Schep uit de blender en serveer direct.
Serveren
Serveer de hangop apart in een schaaltje, leg de sterappelchips er bovenop. Garneer met munt. Serveer 2 halve gepofte appels per persoon ernaast. Vul een glaasje met de cranberrysorbet en bestuif met poedersuiker.
0 reacties