- Verwarm de oven voor op 200 °C. Kerf de kastanjes aan de platte kant met een scherp mesje kruislings. Week circa 15 minuten in koud water, giet af en verdeel over een ovenschaal. Pof de kastanjes in de oven circa 20 minuten. Laat de kastanjes afkoelen en pel de schil en het donkere vliesje eraf.
- Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Karamelliseer de suiker in gedeeltes in een pan met dikke bodem. Voeg de kastanjes, knolselderij en de tijm toe en schenk er zoveel water bij tot de kastanjes net onderstaan. Kook in circa 15 minuten gaar.
- Giet de inhoud van de pan door een zeef in een andere pan. Breng het kookvocht aan de kook en laat inkoken tot een karamel. Haal van het vuur en roer de boter erdoorheen. Schep de kastanjes en de knolselderij in een schaal en lepel de karamel erover.
Tip van Rudolph: Er zijn ook vacuümverpakte kastanjes te koop. Deze zijn al geschild en voorgegaard. Als je deze gebruikt heb je aan 500 gram voldoende en dan kun je meteen beginnen met het glaceren van de kastanjes.
Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK
0 reacties