Let op!

Allereerst een waarschuwing, want er zijn 2 soorten kastanje, namelijk de tamme en de wilde. Waar de tamme kastanjes goed te eten zijn en zoet van smaak zijn, kun je wilde kastanjes niet eten. Ze zijn namelijk erg bitter van smaak en je kunt er buikpijn van krijgen. Je kunt de tamme kastanjes herkennen aan de verschillende schillen, die van de tamme kastanje heeft lange, dunne stekels, terwijl de wilde korte punten heeft.

Ook als de schil is verwijderd kun je de verschillen zien. De tamme kastanjes zijn namelijk niet helemaal rond, aangezien ze een platte kant hebben en aan de bovenkant bevindt zich een klein puntje. De wilde kastanjes zijn daarentegen mooi rond.

Kastanjes poffen doe je zo

Nu je het verschil kent, hoef je alleen nog maar weten hoe je ze moet poffen.

  • Haal ze eerst uit de schil, als ze daar nog in zitten uiteraard.
  • Maak vervolgens een kruisje in de bovenkant van de kastanjes, doe dit met een scherp mes.
  • In de oven kun je de kastanjes op 200 °C gedurende 15 à 20 minuten klaarmaken, maar je kunt ze ook buiten poffen op de barbecue. Leg ze op het rooster of doe ze in een speciale kastanjepan met gaatjes en schudt af en toe. De kastanjes zijn klaar als ze openspringen.

Lekker met boter, zout en peper!

Lees ook: Dit is de snelste manier om een pompoen te schillen én te snijden >