Gepofte kastanjechampignons met blauwe kaas

7
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Gepofte kastanjechampignons met blauwe kaas

  • Halveer de champignons. Pel en snijd een teentje knoflook fijn.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Meng in de ovenschaal de champignons, knoflook, peterselie en een scheut olijfolie. Hussel goed door en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verdeel de zachte blauwe kaas over de champignons en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  • Pof de champignons circa 20 minuten in de oven.

Gegrilde groente

  • Pel en snijd de resterende knoflook fijn.
  • Meng in een kommetje de knoflook met een scheutje olijfolie.
  • Snijd de courgette in plakken en bestrijk de plakken met de knoflookolie.
  • Verwarm de grillpan en gril de plakken courgette om en om in circa 2 minuten gaar.
  • Snijd de gegrilde rode paprika in repen.
  • Meng in een kom de courgette, paprika en een scheutje olijfolie extra vergine en breng op smaak met een beetje zout en peper.

 Salade met gegrild brood

  • Bestrijk de plakken brood met de resterende knoflookolie en gril op de grillpan om en om circa 4 minuten.
  • Rooster de walnoten circa 3 minuten in een droge pan en hak ze grof door.
  • Meng in een kom de walnoten, rucola en een scheut olijfolie extra vergine. 

Serveren

  • Verdeel de salade over borden en verdeel daar de champignons en de gegrilde groente over. Serveer met het brood. 

Ingredienten

4
Personen

Gepofte kastanjechampignons met blauwe kaas

  • 500 g kastanjechampignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • olijfolie om in te bakken
  • 75 g zachte blauwe kaas
  • olijfolie extra vergine
  • 1 courgette
  • 295 g gegrilde paprika
  • 65 g walnoten
  • 75 g rucola
  • 8 plakken boerenbrood

Extra nodig:

  • ovenschaal
  • aluminiumfolie
  • grillpan
Geef je waardering
7