Gepofte aardappel

58
Gemiddeld
Gepofte aardappel

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Snijd de aardappelen in met een mesje en pof ze in de combimagnetron op 450W en 170 °C in circa 20 minuten gaar of verpak ze in aluminiumfolie en bak ze in circa 1 uur 170 °C in de heteluchtoven. Snijd intussen de rode kool en peen in dunne reepjes en de augurken in blokjes. Snijd de olijven en worstjes in plakjes. Snijd voor de tzatziki de komkommer in blokjes, pel en snipper de knoflook en hak de dille en meng dit met de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. 

Snijd de gepofte aardappel open, hol de aardappels uit met een lepel en meng het aardappelkruim met 25 g geraspte kaas, zout en peper en vul de aardappels hiermee. Leg de gevulde aardappels op de borden en verdeel de rode kool, wortel, maïskorrels, doperwten, augurk, olijven, kipknakworst, tzatziki, tomatenketchup en geraspte kaas erover. 

 

Dit recept komt uit de aflevering over Istanbul van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

4
Personen

Gepofte aardappel

  • 4 grote kruimige aardappels
  • 1 kwart rode kool
  • 1 halve winterpeen
  • 2 augurken
  • 100 g doperwten
  • 2 el zwarte olijven
  • 4 kipknakworsten
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 el tomatenketchup

tzatziki

  • 1 komkommer
  • 4 takje dille
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el yoghurt
  • zout
  • versgemalen peper
Gepofte aardappel
Geef je waardering
58