De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gepofte aardappel

Een heerlijk recept voor gepofte aardappel uit Istanbul!

30 min kooktijd
Gepofte aardappel

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Snijd de aardappelen in met een mesje en pof ze in de combimagnetron op 450W en 170 °C in circa 20 minuten gaar of verpak ze in aluminiumfolie en bak ze in circa 1 uur 170 °C in de heteluchtoven. Snijd intussen de rode kool en peen in dunne reepjes en de augurken in blokjes. Snijd de olijven en worstjes in plakjes. Snijd voor de tzatziki de komkommer in blokjes, pel en snipper de knoflook en hak de dille en meng dit met de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. 

Snijd de gepofte aardappel open, hol de aardappels uit met een lepel en meng het aardappelkruim met 25 g geraspte kaas, zout en peper en vul de aardappels hiermee. Leg de gevulde aardappels op de borden en verdeel de rode kool, wortel, maïskorrels, doperwten, augurk, olijven, kipknakworst, tzatziki, tomatenketchup en geraspte kaas erover. 

 

Dit recept komt uit de aflevering over Istanbul van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker