De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gepocheerde vijgen (met vanille-rozenwaterroom)

Snijd de vijgen vanaf de steel in vieren, maar snijd ze niet helemaal door zodat ze aan de onderkant nog aan elkaar zitten. Schil de sinaasappel en snijd de schil in dunne reepjes. Pers de rest van de sinaasappel uit. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de vijgenjam met de sinaasappelschillen, het sinaasappelsap, vanillestokje, vanillemerg, rozenwater en het water aan de kook en kook 1 minuut door. Schenk dit mengsel over de vijgen, dek af en laat minimaal 30 minuten staan.

40 min kooktijd
Gepocheerde vijgen (met vanille-rozenwaterroom)

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Gepocheerde vijgen
Snijd de vijgen vanaf de steel in vieren, maar snijd ze niet helemaal door zodat ze aan de onderkant nog aan elkaar zitten. Schil de sinaasappel en snijd de schil in dunne reepjes. Pers de rest van de sinaasappel uit. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de vijgenjam met de sinaasappelschillen, het sinaasappelsap, vanillestokje, vanillemerg, rozenwater en het water aan de kook en kook 1 minuut door. Schenk dit mengsel over de vijgen, dek af en laat minimaal 30 minuten staan.

Vanille-rozenwaterroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom met het vanillemerg en de poedersuiker tot yoghurtdikte en breng op smaak met het rozenwater. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in circa 5 minuten goudbruin.

Serveren
Leg de gepocheerde vijgen op een bord, schep daar een flinke dot van de vanille-rozenwaterroom bij en garneer met het amandelschaafsel.

Ramadan is een periode van vasten waarin je niet eet en drinkt van dageraad tot zonsondergang. Het doel van de Ramadan is, dat je door het vasten ervaart hoe minderbedeelden het hebben, je wilskracht versterkt, je ziel reinigt en ook je lichaam (je ‘verschoont’ immers je smaakpapillen).

Als we Mounir mogen geloven: alles smaakt anders, zelfs water smaakt sterker en lekkerder waardoor je meer van het eten geniet. Deze recepten uit de Arabische keuken zijn het uitproberen waard, op welk moment van de dag je ze dan ook eet.


Harsha met smen (Arabisch panbrood met gerijpte boter)

Bissara met knoflooksoldaatjes en korianderpesto

Parelcouscous met sinaasappel-muntdressing

Saffraanrijst met garnalen en kikkererwten

Kip K'dra met kikkererwten en gebakken radicchio

Sockeye zalm met kruidige couscouskorst en salade van lof en granaatappel

Gevulde groente op Turkse wijze

Citrus en dadels met muntpesto en zoetgemarineerde tomaatjes

Mango mazhar la glace

Binnenkort vind je op deze pagina ook meer informatie over de Ramadan en vasten in verschillende vormen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker