De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gepocheerde heilbotfilet met warme kikkererwtensalade

60 min kooktijd
Gepocheerde heilbotfilet met warme kikkererwtensalade

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Warme kikkererwtensalade
Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Snijd de bleekselderij en venkel in dunne repen. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook circa 1 minuut. Voeg de venkel en bleekselderij toe. Spoel de kikkererwten goed af en voeg ze toe aan de pan. Breng op smaak met olijfolie en de rasp en sap van de citroen. Pluk en hak de dragon fijn en voeg ze vlak voor het serveren toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gepocheerde heilbot
Schil en snijd de winterpeen in stukken. Pel en snijd de ui in grove stukken.
Breng het water aan de kook en voeg de winterpeen, ui, peterselie, laurier, witte wijn en een beetje zout en versgemalen peper toe. Snijd de heilbot in stukken van 100 gram en pocheer de vis circa 3 minuten op 80 ºC.

Gefrituurde bieten
Verwarm de frituur op 150 ºC.
Was de rode biet en snijd de biet met een mandoline in dunne plakjes. Wentel de plakjes door de bloem en frituur ze tot ze niet meer bruisen. Breng op smaak met een beetje zout.

Serveren
Schep de warme kikkererwtensalade in het midden van borden. Serveer hierop de gepocheerde heilbot en garneer met de gefrituurde biet.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker