Zet de oven aan op 150 ˚C.
De Hutspot:
Schil de winterpeen, knolselderij en aardappels en snijd in blokjes. Pel en snipper de uien. Pel en hak de knoflook. Zet een hoge pan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe.
Fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de winterpeen, knolselderij en aardappels toe en roer goed door. Blus na circa 3 minuten af met de groentebouillon. Laat het geheel circa 15 minuten zachtjes koken zonder deksel.
Soldaat maken:
Snijd de korsten van het brood en snijd de sneetjes brood in dikke repen. Besprenkel ze met olijfolie en leg ze op een bakplaat.
De hete bliksem:
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Bestrooi de partjes met ruime hoeveelheid peper. Leg ze in een ovenschaal en zet de appels en de soldaten circa 10 minuten in de oven op 150 ˚C.
Stampen:
Voeg de boter toe aan de aardappels en groente. Stamp grof met een stamper. Breng op smaak met zout.
Meld je aan en praat mee