Gepekelde en geroosterde Bresse-kip met piperade

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

2 hours and 30 minutes totale tijd

Breng 500 ml van het water met de rest van de ingrediënten voor de pekel aan de kook. Meng met de rest van het water in een hoge pan. Laat helemaal afkoelen. Doe de kip in de pekel en laat 8 uur marineren.

Snijd voor de piperade de ui en de knoflook grof. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin op middelhoog vuur de ui en de knoflook.

Snijd de paprika’s in door midden en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukken en voeg toe aan de ui en de knoflook. Snijd de peper fijn, met zaadjes als je van pittig houdt en zonder voor een wat mildere piperade. Voeg toe.

Snijd de tomaat in stukken en voeg toe. Voeg de tijm en de rozemarijn en de azijn toe. Laat de piperade op laag vuur circa 45 minuten zonder deksel stoven. Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 C. Haal de kip uit de marinade en dep droog.

Snijd de citroen in parten en doe samen met de tijm en de rozemarijn in de holte van de kip. Leg de kip met de borst naar beneden in een braadslee en laat in circa 75 minuten bruin en gaar worden in de oven. Serveer de kip met de lauwwarme piperade.

Ingredienten

4
Personen

Voor de pekel

  • 4 l water
  • 225 g zout
  • 100 g suiker
  • 1 citroen, in plakjes
  • 6 laurierblaadjes
  • 1 el peperkorrels
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn

Voor de kip

  • 1 Bresse-kip (of een andere kip van goede kwaliteit)
  • 1 citroen
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn

Voor de piperade

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 oranje paprika
  • 6 tomaten
  • 0.5 rode peper
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 2 el witte-wijnazijn

Extra nodig

  • grote soeppan
  • braadslede
Geef je waardering
2