De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gepekelde en geroosterde bresse-kip met piperade

Breng 500 ml van het water met de rest van de ingrediënten voor de pekel aan de kook. Meng met de rest van het water in een hoge pan. Laat helemaal afkoelen. Doe de kip in de pekel en laat 8 uur marineren.

150 MIN
Gepekelde en geroosterde Bresse-kip met piperade

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Breng 500 ml van het water met de rest van de ingrediënten voor de pekel aan de kook. Meng met de rest van het water in een hoge pan. Laat helemaal afkoelen. Doe de kip in de pekel en laat 8 uur marineren.

Snijd voor de piperade de ui en de knoflook grof. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin op middelhoog vuur de ui en de knoflook.

Snijd de paprika’s in door midden en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukken en voeg toe aan de ui en de knoflook. Snijd de peper fijn, met zaadjes als je van pittig houdt en zonder voor een wat mildere piperade. Voeg toe.

Snijd de tomaat in stukken en voeg toe. Voeg de tijm en de rozemarijn en de azijn toe. Laat de piperade op laag vuur circa 45 minuten zonder deksel stoven. Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 C. Haal de kip uit de marinade en dep droog.

Snijd de citroen in parten en doe samen met de tijm en de rozemarijn in de holte van de kip. Leg de kip met de borst naar beneden in een braadslee en laat in circa 75 minuten bruin en gaar worden in de oven. Serveer de kip met de lauwwarme piperade.

In De Worsten van Babel on Tour nemen 24Kitchen chef Hugo Kennis, Marius & Jasper Gottlieb ons 10 weken mee op een culinaire roadtrip door Europa. 

De Worsten van Babel zijn de uitdaging aangegaan om zonder geld, al kokende en klussende, aan te komen op hun einddoel in Spanje: een reservering in een van de beste restaurants ter wereld: Mugaritz van chef Andoni Aduriz. Er zijn twee dingen die vast staan: ze hebben een foodtruck om mee door Europa te reizen en ze hebben een reservering in het restaurant.

Onderweg ontdekken ze de lokale cultuur en bijbehorende gerechten. Om geld te verdienen voor hun reis gaan ze koken en werken voor de locals op de plekken die ze aandoen: op straat, met privé diners, op markten, op een camping bbq, een verjaardag. Alles moet uit de kast gehaald worden om geld en benzine te verdienen. Om te weten wat de lokale bewoners lekker vinden moet er wel gezocht worden naar mooie ingrediënten en recepten. Lukt het ze om binnen de tijd de reis af te leggen?

De locaties

Om bij hun einddoel te komen reizen de jongens van plek naar plek. Per dag leggen ze zoveel mogelijk kilometers af, afhankelijk van hoeveel geld ze bij elkaar hebben kunnen sprokkelen op de vorige locatie. 

De Worsten beginnen hun reis in Amsterdam, waarna ze belanden bij hun eerste 'echte' locatie: het idyllische Kruiskerke, ten Westen van Gent. De reis verloopt niet helemaal zoals gepland, zo krijgen ze onderweg pech en duurt het even voordat ze een plek hebben gevonden om geld voor de benzine verdienen. 

Na bij slagerij Gaston van de Walle in Kruiskerke zelf Gentse penzen (worsten) te hebben gedraaid, gaan ze de markt op van Gent waar ze de lekkerste broodjes worst, ingelegde venkel en een heerlijke peterselie-kervelmayo verkopen. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker