Deeg
Smelt de boter. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin het bakpoeder, yoghurt, ei, zout en de gesmolten boter. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg opstijven in de koelkast.
Vulling
Knijp het vocht uit de feta en verkruimel de kaas boven een kom. Meng de eieren door de feta. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Georgisch kaasbrood
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Rol het deeg uit tot een ovale plak van circa 30 centimeter lang en circa 1 centimeter dik. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randen naar binnen. Verdeel de vulling over de bodem. Bak het kaasbrood circa 20 minuten in de oven. Breek de eieren in het midden van het brood. Bak het brood circa 10 minuten in de oven tot de eieren gaar zijn. Serveer warm met een klontje boter.
90 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties