Georgisch kaasbrood (Chatsjapoeri)

69
Makkelijk

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Deeg
Smelt de boter. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin het bakpoeder, yoghurt, ei, zout en de gesmolten boter. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg opstijven in de koelkast.

Vulling
Knijp het vocht uit de feta en verkruimel de kaas boven een kom. Meng de eieren door de feta. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Georgisch kaasbrood
Verwarm de oven voor op 175 ÂșC. Rol het deeg uit tot een ovale plak van circa 30 centimeter lang en circa 1 centimeter dik. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randen naar binnen. Verdeel de vulling over de bodem. Bak het kaasbrood circa 20 minuten in de oven. Breek de eieren in het midden van het brood. Bak het brood circa 10 minuten in de oven tot de eieren gaar zijn. Serveer warm met een klontje boter.

Ingredienten

1
Porties

Deeg

  • 30 g boter
  • 400 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 ml yoghurt
  • 1 ei
  • 1 mespuntje zout

Vulling

  • 400 g feta
  • 2 eieren

Georgisch kaasbrood

  • 2 eieren
  • 1 klontje boter

Extra nodig:

  • plasticfolie
  • bakpapier
  • bakplaat
Geef je waardering
69