De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gembermannetjes

Meng de bloem met het bakpoeder en het gemberpoeder. Roer de boter met de rietsuiker glad en voeg het ei, de gembersiroop en de melk toe. Voeg het bloemmengsel toe en kneed tot een soepel deeg.

20 MIN
Gembermannetjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Meng de bloem met het bakpoeder en het gemberpoeder. Roer de boter met de rietsuiker glad en voeg het ei, de gembersiroop en de melk toe. Voeg het bloemmengsel toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van circa 3 millimeter. Steek er met de mannetjessteker gembermannetjes uit. Leg het uitgestoken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 13 minuten goudbruin. Laat de mannetjes afkoelen.

Fondant
Smelt de chocolade. Schep de gesmolten chocolade in een cornetje. Roer de poedersuiker aan met water tot een dikke spuitbare fondant. Schep de fondant in een cornetje en spuit met de gesmolten chocolade de fondant ogen, haren, mond, knopen et cetera.

Tip
Je kunt de fondant kleuren door natuurlijke kleurstoffen te gebruiken. Matcha poeder voor groen, gedroogde bietenpoeder voor rood en kurkuma voor geel.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker