De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gemberkoekhuisje

60 min kooktijd
Gemberkoekhuisje

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Verwarm de honing met 600 gram suiker en water tot de suiker opgelost is en laat afkoelen tot circa 35 °C. Klop de eieren met de resterende suiker schuimig.
Roer het bakpoeder, speculaaskruiden, kaneelpoeder en de maïzena los met de melk en meng met het honing-eimengsel. Meng met de bloem en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een dag opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190 °C.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en vorm tot grote plakken die passen op een bakplaat. Leg de deegplakken op een met bakpapier beklede bakplaat en prik het deeg in met een vork om krimpen en ongelijkmatig bakken te voorkomen. Bak het deeg in de oven in 12-15 minuten gaar. Knip van karton mallen voor de muren, bodem en dak van het huisje. Snijd terwijl het deeg nog een beetje warm is de mallen uit. Laat vervolgens geheel afkoelen. Van het deeg wat overblijft kun je eventueel leuke versieringen maken.

Karamel
Smelt de suiker tot deze gaat karamelliseren en schenk op bakpapier. Doop de koude uitgesneden koeken in de karamel en plak het huisje aan elkaar.

Eiwitglazuur
Meng de eiwitten met de poedersuiker. Vouw een cornetje van bakpapier en vul het cornetje met eiwitglazuur.

Versieren
Plak alle ingrediënten om te versieren met behulp van het eiwitglazuur naar eigen inzicht op het huisje en bestuif het huisje met poedersuiker.

Niets is zo gezellig als de maand december met al haar feestdagen. Het nieuwe programma 24Christmas biedt tips en tricks en vooral een hoop inspiratie voor kerstmenu’s, de styling en schikking van de tafel, het versieren van je huis, kerstboom en nog veel meer.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker