De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gemberkip (kai phad khing)

Een heerlijk Thais kipgerecht!

25 MIN
Gemberkip (Kai Phad Khing)

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pel en hak de knoflook en meng met een scheut sojasaus en peper tot een marinade. Snijd de kipfilet in plakjes en leg ze minimaal 15 minuten in de marinade. Schil de gemberwortel en snijd in dunne plakjes. Snijd de ui en paprika’s in reepjes. Halveer de champignons. Snijd de lente-uien in schuine stukjes. Hak de koriander. Snijd de radijs in en leg deze in koud water. Verhit een scheut olie in de wok en roerbak de kipstukjes bruin. Voeg de gember en vervolgens de rest van de groente toe en roerbak circa 30 seconden. Voeg de bouillon en oestersaus toe en laat circa 2 minuten koken. Garneer het gerecht met koriander en radijs. 

 

Dit recept komt uit de aflevering over Bangkok van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker