Gemberbonbons

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
300 minuten totale tijd

Ganache
Schil en rasp de gember, rasp de helft van de citroen en voeg toe aan de room. Breng de room aan de kook en laat circa 5 minuten trekken. Hak de chocolade en giet de warme room erop. Voeg de honing toe en laat afkoelen tot handwarm. Roer de boter erdoor en mix glad met de staafmixer. Giet de ganache in de met plasticfolie beklede vorm uit tot een dikte van 1 centimeter. Laat de ganache circa 4 uur opstijven. Rol de marsepein uit tot een dunne vierkante plak. Leg de plak marsepein op de ganache, bestrooi met poedersuiker en keer de vorm om. Snijd de vulling in gelijke vormen.

Garneren
Snijd de gekonfijte gemberblokjes in fijne brunoise.

Chocolade enten
Hak de chocolade en smelt twee derde au bain-marie. Roer de rest van de gehakte chocolade erdoor tot de chocolade helemaal is opgelost. De chocolade mag niet warmer dan 31 °C zijn. Bekijk hier de video voor het tempereren van chocolade. Haal de ganacheblokjes met de bonbonvork door de chocolade. Garneer met een gemberblokje en laat ze uitharden.

Ingredienten

50
Porties

Ganache

  • 2 cm gember
  • 1 citroen
  • 200 ml room
  • 150 g melkchocolade
  • 150 g pure chocolade
  • 25 g honing
  • 35 g boter
  • 100 g blanke marsepein

Garnering

  • 100 g gekonfijte gemberblokjes
  • 500 g pure chocolade

Extra nodig

  • staafmixer
  • vierkante bakvorm van 15 x 15 cm
  • plasticfolie
  • poedersuiker om te bestrooien
  • bonbonvork
  • eventueel thermometer
Geef je waardering
1