De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gember-knoflookkip met paksoi

Dit smaakvolle gerecht met noedels, paksoi en kip staat binnen een half uur op tafel.

Gember-knoflookkip met paksoi

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Bereiding

Zorg dat de noedels geheel onder water staan in een ruime kom met kokend water en een beetje zout. Giet af en spoel koud zodra de noedels beetgaar zijn, na circa 5 minuten.

Halveer de paksoi. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in reepjes. Pel en hak de knoflook, schil en rasp de gember. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij de peper fijn.

Snij de kippendijfilet in dunne reepjes.

Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok en roerbak de paksoi op hoog vuur in circa 4 minuten beetgaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Haal de paksoi uit de wok en zet apart. Veeg de wok schoon met keukenpapier.

Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok en bak de kipreepjes in circa 2 minuten goudbruin en gaar. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met een beetje zout. Voeg de kippenbouillon en kokosmelk toe. Halveer de limoen en breng het gerecht op smaak met limoensap en bruine suiker.

Serveren

Serveer met de gember-knoflookkip met de rijstnoedels.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker