Bereiding
Zorg dat de noedels geheel onder water staan in een ruime kom met kokend water en een beetje zout. Giet af en spoel koud zodra de noedels beetgaar zijn, na circa 5 minuten.
Halveer de paksoi. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in reepjes. Pel en hak de knoflook, schil en rasp de gember. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij de peper fijn.
Snij de kippendijfilet in dunne reepjes.
Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok en roerbak de paksoi op hoog vuur in circa 4 minuten beetgaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Haal de paksoi uit de wok en zet apart. Veeg de wok schoon met keukenpapier.
Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok en bak de kipreepjes in circa 2 minuten goudbruin en gaar. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met een beetje zout. Voeg de kippenbouillon en kokosmelk toe. Halveer de limoen en breng het gerecht op smaak met limoensap en bruine suiker.
Serveren
Serveer met de gember-knoflookkip met de rijstnoedels.
0 reacties