Dit recept is een samenwerking met HelloFresh. Kijk voor het oorspronkelijke recept hier.
Meng beide yoghurtsoorten met een snuf zout en laat in een koffiefilter of kaasdoek uitlekken.
Verwarm de oven voor op 210 graden. Vet per persoon 1 stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm in met een beetje olijfolie. Halveer de aubergine en leg elke helft met de snijkant naar beneden op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen.
Bestrooi de kip met zout en baharat en wrijf in met de granaatappelmelasse en een scheutje olijfolie. Verdeel de kip over de rechterkant van een bakplaat met bakpapier. Leg de aubergine op linkerhelft van dezelfde bakplaat. Bak de kipdrumsticks en de aubergine 35 - 40 minuten in de oven, of tot ze bruin en gaar zijn (tip). Draai de kipdrumsticks halverwege om.
Snipper ondertussen de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in parten (tip). Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg de aardappelen toe aan de hapjespan en bak ze 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur.
Haal na 20 minuten de deksel van de hapjespan. Schep regelmatig om. Meng 4 minuten voor het einde van de baktijd de gefruite ui en knoflook door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de Turkse groene peper en snijd hem in kleine blokjes.
Rasp de gele schil van de citroen en snijd de citroen vervolgens in partjes. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Meng in een kleine kom 1/4 tl van de geraspte citroenschil per persoon en de helft van de basilicum met de labneh en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gepofte aubergine over de borden. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open want er komt hete stoom uit! Lepel de helft van de labneh over de aubergine, bestrooi met de overige basilicum en leg er de kipdrumsticks bij. Serveer met de aardappelen, de overige labneh en de partjes citroen. Bestrooi de aardappelen met de Turkse peper.
Meld je aan en praat mee