Gele eiercurry

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

De rijst:

  • Doe de rijst in een pan, voeg water toe tot 1 vingerkootje onder water staat.
  • Zet de pan op het vuur, laat koken, wanneer het kookt draai het vuur zo laag mogelijk, doe de deksel op de pan.
  • Laat de rijst in ongeveer 20 minuten gaar koken.

De eieren

  • Vul een pan met water en leg daar 6 eieren in. Breng water aan de kook Kook de eieren hard in circa 6 minuten.
  • Pel de eieren, maak een paar sneetjes in het eiwit en snijd de eieren doormidden.
  • Verhit de olie in een wok, als de olie goed heet is voeg je 1 tl kurkuma toe.
  • Bak je de eieren hierin goudgeel in ongeveer 4 minuten. Haal ze uit de pan en zet apart.

De curry:

  • Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes.
  • Bak de aardappels in dezelfde wok in circa 8 minuten goudbruin. De zelfgemaakte currypasta:
  • Pel en plet de knoflook en snijd grof. Schil de verse gember en snijd grof.
  • Pel en snijd de ui grof.
  • Pureer met een staafmixer de ui, knoflook, gember, 1 tl kurkuma en chilipoeder tot een gladde puree.

Vervolg van de Curry

  • Haal de aardappels uit de pan en zet apart.
  • Bak in dezelfde wok de kaneel, kardemom, kruidnagel en laurierblaadjes circa 1 minuut.
  • Pel en snijd de rode ui in ringen.
  • Voeg de uienringen toe, bak tot ze zacht zijn. Voeg dan de pasta toe en bak nog circa 5 minuten op middelmatig vuur. Blijf regelmatig roeren.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Voeg de tomaten toe en laat circa 5 minuten bakken.
  • Voeg 375 ml water, de suiker toe en breng op smaak met zout.
  • Breng aan de kook en zet het vuur lager.
  • Voeg de eieren en aardappels toe en laat zachtjes koken tot de saus dikkig wordt en de aardappels gaar zijn. Kook voor circa 10 minuten.
  • Verwijder kaneelpijpje en laurierblaadjes uit de curry.


De Spinazie:

  • Was ondertussen de verse spinazie en laat goed uitlekken.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan en bak hierin kort de spinazie.

Ingredienten

4
Personen

Gele eiercurry

  • 150 g pandan rijst
  • 6 eieren
  • 2 tl kurkuma
  • 300 g aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 2.5 cm verse gember
  • 1 ui
  • 0.5 tl chilipoeder
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2.5 cm kaneelpijpjes
  • 2 tl kardemompoeder
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 rode ui
  • 3 tomaten
  • 1 tl bruine suiker
  • 600 g verse spinazie
  • zout
Geef je waardering
1