De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gele eiercurry

30 min kooktijd
Gele eiercurry

Een recept van

Prins van den Bergh

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

De rijst:

  • Doe de rijst in een pan, voeg water toe tot 1 vingerkootje onder water staat.
  • Zet de pan op het vuur, laat koken, wanneer het kookt draai het vuur zo laag mogelijk, doe de deksel op de pan.
  • Laat de rijst in ongeveer 20 minuten gaar koken.

De eieren

  • Vul een pan met water en leg daar 6 eieren in. Breng water aan de kook Kook de eieren hard in circa 6 minuten.
  • Pel de eieren, maak een paar sneetjes in het eiwit en snijd de eieren doormidden.
  • Verhit de olie in een wok, als de olie goed heet is voeg je 1 tl kurkuma toe.
  • Bak je de eieren hierin goudgeel in ongeveer 4 minuten. Haal ze uit de pan en zet apart.

De curry:

  • Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes.
  • Bak de aardappels in dezelfde wok in circa 8 minuten goudbruin. De zelfgemaakte currypasta:
  • Pel en plet de knoflook en snijd grof. Schil de verse gember en snijd grof.
  • Pel en snijd de ui grof.
  • Pureer met een staafmixer de ui, knoflook, gember, 1 tl kurkuma en chilipoeder tot een gladde puree.

Vervolg van de Curry

  • Haal de aardappels uit de pan en zet apart.
  • Bak in dezelfde wok de kaneel, kardemom, kruidnagel en laurierblaadjes circa 1 minuut.
  • Pel en snijd de rode ui in ringen.
  • Voeg de uienringen toe, bak tot ze zacht zijn. Voeg dan de pasta toe en bak nog circa 5 minuten op middelmatig vuur. Blijf regelmatig roeren.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Voeg de tomaten toe en laat circa 5 minuten bakken.
  • Voeg 375 ml water, de suiker toe en breng op smaak met zout.
  • Breng aan de kook en zet het vuur lager.
  • Voeg de eieren en aardappels toe en laat zachtjes koken tot de saus dikkig wordt en de aardappels gaar zijn. Kook voor circa 10 minuten.
  • Verwijder kaneelpijpje en laurierblaadjes uit de curry.


De Spinazie:

  • Was ondertussen de verse spinazie en laat goed uitlekken.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan en bak hierin kort de spinazie.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker