De rijst:
- Doe de rijst in een pan, voeg water toe tot 1 vingerkootje onder water staat.
- Zet de pan op het vuur, laat koken, wanneer het kookt draai het vuur zo laag mogelijk, doe de deksel op de pan.
- Laat de rijst in ongeveer 20 minuten gaar koken.
De eieren
- Vul een pan met water en leg daar 6 eieren in. Breng water aan de kook Kook de eieren hard in circa 6 minuten.
- Pel de eieren, maak een paar sneetjes in het eiwit en snijd de eieren doormidden.
- Verhit de olie in een wok, als de olie goed heet is voeg je 1 tl kurkuma toe.
- Bak je de eieren hierin goudgeel in ongeveer 4 minuten. Haal ze uit de pan en zet apart.
De curry:
- Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes.
- Bak de aardappels in dezelfde wok in circa 8 minuten goudbruin. De zelfgemaakte currypasta:
- Pel en plet de knoflook en snijd grof. Schil de verse gember en snijd grof.
- Pel en snijd de ui grof.
- Pureer met een staafmixer de ui, knoflook, gember, 1 tl kurkuma en chilipoeder tot een gladde puree.
Vervolg van de Curry
- Haal de aardappels uit de pan en zet apart.
- Bak in dezelfde wok de kaneel, kardemom, kruidnagel en laurierblaadjes circa 1 minuut.
- Pel en snijd de rode ui in ringen.
- Voeg de uienringen toe, bak tot ze zacht zijn. Voeg dan de pasta toe en bak nog circa 5 minuten op middelmatig vuur. Blijf regelmatig roeren.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Voeg de tomaten toe en laat circa 5 minuten bakken.
- Voeg 375 ml water, de suiker toe en breng op smaak met zout.
- Breng aan de kook en zet het vuur lager.
- Voeg de eieren en aardappels toe en laat zachtjes koken tot de saus dikkig wordt en de aardappels gaar zijn. Kook voor circa 10 minuten.
- Verwijder kaneelpijpje en laurierblaadjes uit de curry.
De Spinazie:
- Was ondertussen de verse spinazie en laat goed uitlekken.
- Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan en bak hierin kort de spinazie.
0 reacties