Gekookte aardappels met kruidenboter

52
Makkelijk
Gekookte aardappels met kruidenboter
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water (de schil mag eraan blijven). Snijd elke aardappel in partjes en kook ongeveer 15 minuten in kokend water met 1 eetlepel zout.

Snijd de peterselie en bieslook fijn en meng met de zachte boter en versgemalen zwarte peper.

Giet de aardappelen af en meng de kruidenboter direct door de aardappelen. Schep goed om en laat met de deksel op de pan nog 5 minuten op het fornuis staan (die uit is). Serveer daarna direct, eventueel nog met extra verse kruiden. Lekker met gebakken kabeljauw of gegrild vlees.

Ingredienten

4
Personen

Voor de aardappels met kruidenboter

  • 750 g Opperdoezer aardappels
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje bieslook
  • 75 g gezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • versgemalen zwarte peper
Geef je waardering
52