De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gekaramelliseerde hollandse asperges met quinoasalade

30 min kooktijd
Gekaramelliseerde Hollandse asperges met quinoasalade

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Asperges

  • Verwarm een grillpan voor.
  • Schil de asperges, verwijder de kontjes en bestrijk de asperges met een beetje olijfolie. Gril de asperges in circa 6 minuten rondom beetgaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.  
  • Meng voor de dressing de sojasaus, sesamolie, gembersiroop en de vissaus in een kom. Schenk de dressing over de asperges. Kook in de grillpan in circa 3 minuten tot een stroop.

Quinoasalade

  • Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Schraap de bospeentje schoon en snijd in kleine stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de cashewnoten circa 3 minuten. Voeg de bospeentjes toe en bak circa 2 minuten. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Meng de cashewnoten en de bospeentjes door de quinoa. Breng op smaak met een beetje van de ingekookte dressing van de asperges.
  • Knip de tuinkers af.

Serveren

  • Verdeel de quinoasalade over borden. Leg de asperges er bovenop. Schep de hüttenkäse erop. Bestrooi met de tuinkers.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker