Gekaramelliseerde Hollandse asperges met quinoasalade

2
Makkelijk
Gekaramelliseerde Hollandse asperges met quinoasalade

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Asperges

  • Verwarm een grillpan voor.
  • Schil de asperges, verwijder de kontjes en bestrijk de asperges met een beetje olijfolie. Gril de asperges in circa 6 minuten rondom beetgaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.  
  • Meng voor de dressing de sojasaus, sesamolie, gembersiroop en de vissaus in een kom. Schenk de dressing over de asperges. Kook in de grillpan in circa 3 minuten tot een stroop.

Quinoasalade

  • Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Schraap de bospeentje schoon en snijd in kleine stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de cashewnoten circa 3 minuten. Voeg de bospeentjes toe en bak circa 2 minuten. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Meng de cashewnoten en de bospeentjes door de quinoa. Breng op smaak met een beetje van de ingekookte dressing van de asperges.
  • Knip de tuinkers af.

Serveren

  • Verdeel de quinoasalade over borden. Leg de asperges er bovenop. Schep de hüttenkäse erop. Bestrooi met de tuinkers.

Ingredienten

4
Personen

Asperges

  • 600 g Hollandse asperges
  • olijfolie om in te bakken
  • 50 ml sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 3 el gembersiroop
  • 1 el vissaus

Quinoasalade

  • 250 g quinoa
  • 1 bos bospeentjes
  • 100 g cashewnoten
  • 1 bakje tuinkers
  • 200 g Hüttenkäse

Extra nodig:

  • grillpan
Gekaramelliseerde Hollandse asperges met quinoasalade
Geef je waardering
2