Gekaramelliseerde sjalottenrijst

0
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Gekaramelliseerde sjalottenrijst

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snijd de sjalotten in halve ringen. Verhit de boter in een pan en bak de sjalotten circa 5 minuten.
  • Schenk de azijn op de sjalotten en voeg een eetlepel honing toe. Breng aan de kook en laat het geheel circa 8 minuten op laag vuur inkoken.
  • Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Roer de gekaramelliseerde sjalotten door de rijst.

Geitenkaas uit de oven

  • Verwarm de grill van de oven voor 180 ºC.
  • Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Druk de pecannoten in de geitenkaas en verdeel de rest van de honing erover.
  • Rasp de helft van de sinaasappelschil over de geitenkaas (bewaar de sinaasappel) en gril de geitenkaas circa 8 minuten in de oven.

Salade

  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de cherrytomaten circa 5 minuten tot ze openspringen. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Schil de sinaasappel, haal de partjes los en snijd ze in stukjes.
  • Verwijder het loof van de radijsjes en snijd de radijsjes in vieren.
  • Meng in een kom de cherrytomaten, sinaasappel, radijsjes en de rucola met een scheutje olijfolie extra vergine.
Serveren
  • Verdeel de rijst en de salade over borden en leg de geitenkaas erop.

Ingredienten

4
Personen

Gekaramelliseerde sjalottenrijst

  • 275 g notenrijst
  • 250 g sjalotjes
  • boter
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 4 el honing
  • 4 plakken zachte geitenkaas à 100 g
  • 65 g pecannoten
  • 1 handsinaasappel
  • olijfolie om in te bakken
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 bosje radijs
  • 75 g rucola
  • olijfolie extra vergine

Extra nodig

  • bakpapier
  • rasp
Geef je waardering
0