De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gekaramelliseerde sjalottenrijst

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gekaramelliseerde sjalottenrijst

Bereidingswijze

Gekaramelliseerde sjalottenrijst

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snijd de sjalotten in halve ringen. Verhit de boter in een pan en bak de sjalotten circa 5 minuten.
  • Schenk de azijn op de sjalotten en voeg een eetlepel honing toe. Breng aan de kook en laat het geheel circa 8 minuten op laag vuur inkoken.
  • Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Roer de gekaramelliseerde sjalotten door de rijst.

Geitenkaas uit de oven

  • Verwarm de grill van de oven voor 180 ºC.
  • Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Druk de pecannoten in de geitenkaas en verdeel de rest van de honing erover.
  • Rasp de helft van de sinaasappelschil over de geitenkaas (bewaar de sinaasappel) en gril de geitenkaas circa 8 minuten in de oven.

Salade

  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de cherrytomaten circa 5 minuten tot ze openspringen. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Schil de sinaasappel, haal de partjes los en snijd ze in stukjes.
  • Verwijder het loof van de radijsjes en snijd de radijsjes in vieren.
  • Meng in een kom de cherrytomaten, sinaasappel, radijsjes en de rucola met een scheutje olijfolie extra vergine.
Serveren
  • Verdeel de rijst en de salade over borden en leg de geitenkaas erop.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.