

Ingredienten
4
Personen
Gekaramelliseerde sjalottenrijst
- 275 g notenrijst
- 250 g sjalotjes
- boter
- 75 ml witte wijnazijn
- 4 el honing
- 4 plakken zachte geitenkaas à 100 g
- 65 g pecannoten
- 1 handsinaasappel
- olijfolie om in te bakken
- 250 g cherrytomaten
- 1 bosje radijs
- 75 g rucola
- olijfolie extra vergine
Extra nodig
- bakpapier
- rasp
Bereidingswijze
20 minuten totale tijd
Gekaramelliseerde sjalottenrijst
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Pel en snijd de sjalotten in halve ringen. Verhit de boter in een pan en bak de sjalotten circa 5 minuten.
- Schenk de azijn op de sjalotten en voeg een eetlepel honing toe. Breng aan de kook en laat het geheel circa 8 minuten op laag vuur inkoken.
- Breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Roer de gekaramelliseerde sjalotten door de rijst.
Geitenkaas uit de oven
- Verwarm de grill van de oven voor 180 ºC.
- Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Druk de pecannoten in de geitenkaas en verdeel de rest van de honing erover.
- Rasp de helft van de sinaasappelschil over de geitenkaas (bewaar de sinaasappel) en gril de geitenkaas circa 8 minuten in de oven.
Salade
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de cherrytomaten circa 5 minuten tot ze openspringen. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Schil de sinaasappel, haal de partjes los en snijd ze in stukjes.
- Verwijder het loof van de radijsjes en snijd de radijsjes in vieren.
- Meng in een kom de cherrytomaten, sinaasappel, radijsjes en de rucola met een scheutje olijfolie extra vergine.
- Verdeel de rijst en de salade over borden en leg de geitenkaas erop.

Laat hier je reactie achter