De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geitenkaas pakketjes

30 MIN
Geitenkaas pakketjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en bestrooi met een beetje zout. Ris en hak de tijm fijn. Snijdt het filodeeg in 8 vellen van circa 20x20 centimeter. Smelt de boter en bestrijk het filodeeg ermee. Leg 2 vellen filodeeg op elkaar. Verbrokkel de geitenkaas in het midden van het filodeeg. Schep een eetlepel honing op de kaas, verdeel de pijnboompitten en de tijm erover en bestrooi met peper. Vouw de randen van het filodeeg dicht zodat er een pakketje ontstaat. Herhaal dit tot je vier pakketjes hebt. Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter. Bak de pakketjes in circa 15 minuten goudbruin en krokant.

Tip: Serveer met een groene salade.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker