De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Geitenbokjesvlees met naan en dip van yoghurt en munt

De Worsten van Babel maken Geitenbokjesvlees met naan en dip van yoghurt en munt in 24Kitchen Food Truck Challenge.

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Geitenbokjesvlees met naan en dip van yoghurt en munt

Bereidingswijze

Naan

Meng de bloem met de gist, suiker en zout. Voeg nu de ghee, yoghurt en melk toe en kneed tot soepel deeg. Maak een bolletje van het deeg en laat afgedekt met plasticfolie circa 90 minuten rijzen.

Verdeel in 12 stukken. Bol de stukjes op en rol ze uit tot naandikte. Bestrijk met een beetje olie. Bak om en om circa  10 minuten in de pan op zacht vuur tot ze goudbruin en gaar zijn.

Geitenbokjesvlees

Snij het geitenbokjesvlees in grove stukken. Pel de teentjes knoflook en snij deze grof. Meng nu alles met elkaar en breng verder op smaak met het zout en de peper. Laat dit marineren voor minsten 30 minuten. Bak nu het gemarineerde geitenbokjesvlees.

Yoghurt/muntdip

Pluk de munt en snij deze fijn. Schil de komkommer, halveer hem en haal de kern eruit. Snij nu de komkommer in fijne plakjes. Meng nu de fijngesneden munt met de yoghurt, komkommer en honing en breng verder op smaak met het zout en de peper.

Ingelegde rode ui

Pel de rode uien, halveer ze en snij ze in dunne plakje. Doe de gesneden uien in een kom en voeg hieraan de witte balsamicoazijn en de suiker. Meng het goed en breng verder op smaak met het zout en de peper.

Serveren

Plaats de naan op een bord en schep hierover het geitenbokjesvlees. Doe er een schep van de ingelegde rode ui bij bestrooi met iets munt en peterselie. Serveer met de yoghurtdip.

De 24Kitchen Food Truck Challenge is terug! In de zomer van 2018 kijk je naar het derde en nieuwste seizoen, met gloednieuwe teams, locaties én nog veel meer lekkere gerechten in seizoen 1 en 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.