Geitenbokjesvlees met naan en dip van yoghurt en munt

11
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
2 uur totale tijd

Naan

Meng de bloem met de gist, suiker en zout. Voeg nu de ghee, yoghurt en melk toe en kneed tot soepel deeg. Maak een bolletje van het deeg en laat afgedekt met plasticfolie circa 90 minuten rijzen.

Verdeel in 12 stukken. Bol de stukjes op en rol ze uit tot naandikte. Bestrijk met een beetje olie. Bak om en om circa  10 minuten in de pan op zacht vuur tot ze goudbruin en gaar zijn.

Geitenbokjesvlees

Snij het geitenbokjesvlees in grove stukken. Pel de teentjes knoflook en snij deze grof. Meng nu alles met elkaar en breng verder op smaak met het zout en de peper. Laat dit marineren voor minsten 30 minuten. Bak nu het gemarineerde geitenbokjesvlees.

Yoghurt/muntdip

Pluk de munt en snij deze fijn. Schil de komkommer, halveer hem en haal de kern eruit. Snij nu de komkommer in fijne plakjes. Meng nu de fijngesneden munt met de yoghurt, komkommer en honing en breng verder op smaak met het zout en de peper.

Ingelegde rode ui

Pel de rode uien, halveer ze en snij ze in dunne plakje. Doe de gesneden uien in een kom en voeg hieraan de witte balsamicoazijn en de suiker. Meng het goed en breng verder op smaak met het zout en de peper.

Serveren

Plaats de naan op een bord en schep hierover het geitenbokjesvlees. Doe er een schep van de ingelegde rode ui bij bestrooi met iets munt en peterselie. Serveer met de yoghurtdip.

Ingredienten

12
Personen

Naan

  • 300 g bloem
  • 3,5 g poedergist
  • suiker
  • 5 g zout
  • 25 g ghee
  • 120 ml yoghurt
  • 120 ml volle melk

Geitenblokjesvlees

  • 1 kilo geitenblokjesvlees
  • 5 el olijfolie
  • 4 el za'atar
  • 2 teentjes knoflook
  • fijn zout
  • zwarte peper

Yoghurt/muntdip

  • 500 ml volle yoghurt
  • 1 komkommer
  • 1 el honing
  • 0,25 bosje munt
  • fijn zout
  • zwarte peper

Ingelegde rode ui

  • 2 rode uien
  • 150 ml witte balsamicoazijn
  • 2 el suiker
  • fijn zout
  • zwarte peper
Geef je waardering
11