Aardappelpuree
Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook ze in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af, bewaar een flinke scheut kookvocht en stoom de aardappels droog. Stamp de aardappels met de pureestamper fijn en roer het kookvocht erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Broccoli
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stelen en snijd de stelen in stukjes. Kook de broccoli in circa 5 minuten beetgaar. Giet de broccoli af. Roer de crème fraîche en doperwten door de broccoli.
Gehakt
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de knoflook en het gehakt toe en bak circa 5 minuten op hoog vuur gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Geheime laagjes broccolischotel
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de cherrytomaatjes. Vet een ovenschaal in met olie. Verdeel in lagen de helft van de puree over de ovenschaal, de helft van de groente, de tomaten, het gehakt, de resterende groente en eindig met de aardappelpuree. Verdeel het paneermeel over de bovenste laag aardappelpuree. Bak de ovenschotel circa 10 minuten in de oven tot hij warm en goudbruin is.
0 reacties