De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde vis met labne en pita

45 MIN
Gegrilde vis met labne en pita

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Labne
Meng de yoghurt met 1 theelepel zout. Leg een theedoek in een fijne zeef en schep de yoghurt erin. Laat in een paar uur uitlekken tot een dikke hangop. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Bestrooi de labne met de peper, besprenkel met olijfolie en knijp er op het laatst de tomaten boven uit.

Gegrilde vis
Maak enkele inkepingen aan beide kanten van de vis. Wrijf de vis in met zout en peper. Verdeel takjes rozemarijn in de buik van de vis. Rooster de vis op een bedje van de rozemarijn op een gloeiende barbecue. Serveer de vis met een paar takjes van de ‘gegrilde’ rozemarijn en besprenkel met olijfolie, steek de takjes rozemarijn aan aan tafel aan en blaas ze weer uit.

Pitabroodjes
Los het gist en de suiker op in warm water en laat circa 10 minuten weken. Meng de bloem met het zout en maak er een kuiltje in. Meng beetje bij beetje het water erdoor. Kneed tot een samenhangend deeg en laat circa 10 minuten rijzen. Verwarm de oven en een bakplaat zo heet mogelijk, liefst 275 ºC. Verdeel het deeg in 15 bolletjes en laat ze onder een schone theedoek circa 10 minuten rijzen. Rol een deegbolletje zo dun mogelijk uit. Leg op de hete bakplaat in de oven, laat in circa 2 min opbollen en lichtbruin worden en haal het broodje uit de oven. Herhaal dit tot alle bolletjes gebakken zijn.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker