Gegrilde vis met labne en pita

0
Gemiddeld
Gegrilde vis met labne en pita

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Labne
Meng de yoghurt met 1 theelepel zout. Leg een theedoek in een fijne zeef en schep de yoghurt erin. Laat in een paar uur uitlekken tot een dikke hangop. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Bestrooi de labne met de peper, besprenkel met olijfolie en knijp er op het laatst de tomaten boven uit.

Gegrilde vis
Maak enkele inkepingen aan beide kanten van de vis. Wrijf de vis in met zout en peper. Verdeel takjes rozemarijn in de buik van de vis. Rooster de vis op een bedje van de rozemarijn op een gloeiende barbecue. Serveer de vis met een paar takjes van de ‘gegrilde’ rozemarijn en besprenkel met olijfolie, steek de takjes rozemarijn aan aan tafel aan en blaas ze weer uit.

Pitabroodjes
Los het gist en de suiker op in warm water en laat circa 10 minuten weken. Meng de bloem met het zout en maak er een kuiltje in. Meng beetje bij beetje het water erdoor. Kneed tot een samenhangend deeg en laat circa 10 minuten rijzen. Verwarm de oven en een bakplaat zo heet mogelijk, liefst 275 ºC. Verdeel het deeg in 15 bolletjes en laat ze onder een schone theedoek circa 10 minuten rijzen. Rol een deegbolletje zo dun mogelijk uit. Leg op de hete bakplaat in de oven, laat in circa 2 min opbollen en lichtbruin worden en haal het broodje uit de oven. Herhaal dit tot alle bolletjes gebakken zijn.

Ingredienten

4
Personen

Labne

  • 500 ml dikke Turkse yoghurt
  • 1 tl zout
  • 1 groene peper
  • olijfolie
  • 2 tomaten

Gegrillde vis

  • 2 dorades
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 bosje rozemarijn
  • olijfolie

Pitabroodjes

  • 1 zakje gist
  • 100 ml warm water
  • 0.5 el suiker
  • 350 g bloem
  • 1 tl zout
Gegrilde vis met labne en pita
Geef je waardering
0