Gegrilde varkenshaas met gestoofde spitskool

6
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Gestoofde spitskool

  • Snijd de spitskool in vieren, verwijder de kern en snijd de spitskool in dunne repen.
  • Schil en snijd de bospeen in plakken.
  • Pel en hak de knoflook grof.
  • Breng het water met het bouillonblokje, roomboter, rasp van de sinaasappelschil, sap van de sinaasappel en de witte wijn in een hapjespan aan de kook. Voeg de sjalot, spitskool en de bospeen toe. Bak 5 minuten mee en voeg de krieltjes toe. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper en laat ongeveer 10 minuten stoven.
  • Snijd of knip de tuinkers los.

Gegrilde Varkenshaas

  • Verwarm de grillpan.
  • Snijd de varkenshaas in gelijke stukken.
  • Bestrooi de varkenshaas met een beetje zout en versgemalen peper en besprenkel met een beetje zonnebloemolie.
  • Gril de varkenshaas om en om in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Zet het vuur laag, dek het vlees af met aluminiumfolie en gaar nog circa 5 minuten.

Serveren

  • Verdeel de groente, aardappels en de gegrilde varkenshaas over borden.
  • Strooi de tuinkers over het gerecht

Ingredienten

4
Personen

Gestoofde spitskool

  • 1 spitskool
  • 1 bosje bospeen
  • 700 g voorgekookte krieltjes
  • 1 sjalotje
  • 0.5 l water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 40 g roomboter
  • 1 sinaasappel
  • 100 ml witte wijn
  • 1 bakje tuinkers

Gegrilde varkenshaas

  • 400 g varkenshaas
  • zonnebloemolie

Extra nodig:

  • grillpan
  • rasp
Geef je waardering
6