De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde schorseneren met hertensukade en gepofte aardappel

60 min (voor)bereidingstijd
Gegrilde schorseneren met hertensukade en gepofte aardappel

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Hertensukade
Meng de hertensukade in een schaal of kom met de steranijs, jeneverbessen, laurier, rozemarijn en de schil van de sinaasappe. Schenk hier de rode wijn en de rode wijnazijn bij en marineer de hertensukade circa 10 uur.

Haal de sukade uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit de boter in een ruime pan en bak de sukade om en om bruin. Pel de sjalotten. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Haal de sukade uit de pan en leg op een bord. Bak vervolgens de sjalot en knoflook in de pan en voeg sap van de sinaasappel toe. Schenk de wildfond en marinade erbij en breng aan de kook. Voeg de sukade toe en laat circa 5 uur op laag vuur tegen de kook aan garen. Verkruimel de ontbijtkoek en voeg toe aan de saus zodat deze de juiste dikte krijgt.

Gepofte aardappels
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Was en droog de aardappels goed. Verpak ze in aluminiumfolie en pof de aardappels circa 40 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en snijd de aardappel in. Breng op smaak met crème fraîche, een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en verdeel over de crème fraîche

Groente
Was de schorseneren en verwijder het zand. Schil ze vervolgens en snijd in gelijke stukken van circa 5 centimeter. Blancheer de schorseneren in ruim kokend water met een beetje zout. Giet af en dep goed droog met keukenpapier. Halveer de spruiten. Snijd circa 10 centimeter van de onderkant van de bosuitjes. Verwarm een grillplaat of grillpan voor en gril de schorseneren, spruiten en de bosuitjes. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Snijd de sukade in plakken van circa 3 centimeter en leg op een voorverwarmd bord. Serveer de schorseneren, spruitjes en bosuitjes eromheen. Serveer de aardappels apart.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker