Gegrilde sardines met tomatensalade

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Sardines
Maak de sardines schoon. Leg de sardines op een bord met de buikholte omhoog. Rasp de citroen en bewaar de citroenrasp voor later. Snijd de citroen in partjes. Snijd de venkel in repen. Pluk de peterselie. Vul de buikholtes van de sardines met de partjes citroen, venkel en de steeltjes van de peterselie. Leg de sardines op de bbq en gril om en om in circa 4 minuten gaar. Pel en hak de knoflook. Hak de peterselieblaadjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het broodkruim met de knoflook, citroenrasp en de peterselie krokant. Verdeel het kruim over de gegrilde sardines. 

Tomatensalade
Snijd alle tomaten in partjes. Pel en snijd de ui in halve ringen. Meng de tomaten met de ui en de rucola en voeg een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak een beetje zout en versgemalen peper.

Ingredienten

4
Personen

Sardines

  • 12 grote schone sardines
  • 1 citroen
  • 1 venkel
  • 0.5 bosje peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 5 el broodkruim

Tomatensalade

  • 100 g groene tomaten
  • 100 g gele cherrytomaten
  • 100 g honingtomaten
  • 1 coeur de boeuf
  • 4 pomodoritomaten
  • 1 rode ui
  • 100 g rucola
  • scheutje olijfolie

Extra nodig

  • BBQ
  • rasp
Geef je waardering
5