Sardines
Maak
de sardines schoon. Leg de sardines op een bord met de buikholte omhoog. Rasp de citroen
en bewaar de citroenrasp voor later. Snijd de citroen in partjes. Snijd de
venkel in repen. Pluk de peterselie. Vul de buikholtes van de sardines met de partjes
citroen, venkel en de steeltjes van de peterselie. Leg de sardines op de bbq en
gril om en om in circa 4 minuten gaar. Pel en hak de knoflook. Hak de peterselieblaadjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het broodkruim met de
knoflook, citroenrasp en de peterselie krokant. Verdeel het kruim over de
gegrilde sardines.
Tomatensalade
Snijd
alle tomaten in partjes. Pel en snijd de ui in halve ringen. Meng de tomaten
met de ui en de rucola en voeg een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak een
beetje zout en versgemalen peper.
Meld je aan en praat mee