Gegrilde nectarinesalade

0
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd
  • Verwarm de grillpan voor.
  • Breng de eieren in koud water aan de kook en kook ze circa 8 minuten. Giet de eieren af en laat ze schrikken in koud water.
  • Halveer de nectarines en verwijder de pitten. Bestrijk de snijkant van de nectarines met olie en leg ze met de snijkant op de grill. Gril de nectarines circa 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden en een mooie grillstreep hebben. Leg de nectarines op een bordje.
  • Verhit een scheutje olijfolie om in te bakken in een koekenpan.
  • Snijd het brood in blokjes en bak in de koekenpan in circa 7 minuten krokant. Zet het vuur uit.
  • Snijd de kaas in blokjes.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Giet de linzen af en spoel ze koud onder de kraan.
  • Pel de eieren en snijd ze in partjes.
  • Halveer de sinaasappel en pers het sap uit boven de kom. Roer er een beetje zout en versgemalen peper door en meng er al roerende met een garde de olie door.
  • Pluk de sla en scheur de sla in stukken.
  • Meng de sla met de dressing, nectarines, kaas, cherrytomaatjes, linzen en croutons en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de eieren in vieren.

Serveren
Verdeel de salade over borden en steek de eieren ertussen.

Ingredienten

4
Personen

Gegrilde nectarinesalade

  • 4 eieren
  • 4 nectarines
  • olijfolie om in te bakken
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 150 jonge kaas aan stuk
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 potje linzen à 310 g
  • 1 sinaasappel
  • 60 ml olijfolie extra vierge
  • 1 krop Romeinse sla

Extra nodig:

  • grillpan
  • rasp
Geef je waardering
0