Gegrilde miso-kabeljauw en gegrilde groente met zelfgemaakte teriyakisaus

10
Gemiddeld
Gegrilde miso-kabeljauw en gegrilde groente met zelfgemaakte teriyakisaus

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd
Gegrilde miso-kabeljauw
Meng de miso, mirin en de suiker met elkaar. Wrijf de kabeljauw in met het misomengsel, dek de vis af met plasticfolie en laat circa 8 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Verwarm de grill van de oven voor op stand 3.
Spoel de miso met koud water van de kabeljauw. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Rooster de kabeljauw circa 8 minuten om en om in de oven.

Gegrilde groente

Verwarm de grill van de oven voor op stand 3. Verhit olie in een pan/frituurpan en bak de aubergine en bamboescheut circa 4 minuten. Laat de groente uitlekken op keukenpapier en snijd in stukken. Gril de groente circa 4 minuten in de oven.

Zelfgemaakte teriyakisaus
Meng de sojasaus, de saké, mirin en de basterdsuiker. Verwarm op laag vuur, tot de suiker is opgelost.

Sojabonen
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de sojabonen en het sesamzaad. Voeg op het laatst een scheutje sesamolie toe en zet het vuur uit.

Serveren
Leg de groente op een schaal en lepel er teriyakisaus over. Serveer met de miso-kabeljauw en de sojabonen.

Ingredienten

4
Personen

Gegrilde miso-kabeljauw

  • 4 el saikyo miso
  • 4 el mirin
  • 4 el suiker
  • 4 kabeljauwfilets a 120 g per stuk

Gegrilde groente

  • olie om te frituren
  • 1 aubergine
  • 1 hele bamboescheut

Teriyakisaus

  • 3 el sojasaus
  • 3 el saké
  • 3 el mirin
  • 3 el bruine basterdsuiker

Sojabonen

  • 100 g sojabonen
  • 1 tl sesamzaad
  • sesamolie

Extra nodig

  • plasticfolie
  • keukenpapier
Gegrilde miso-kabeljauw en gegrilde groente met zelfgemaakte teriyakisaus
Geef je waardering
10