Meng de miso, mirin en de suiker met elkaar. Wrijf de kabeljauw in met het misomengsel, dek de vis af met plasticfolie en laat circa 8 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Verwarm de grill van de oven voor op stand 3.
Spoel de miso met koud water van de kabeljauw. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Rooster de kabeljauw circa 8 minuten om en om in de oven.
Gegrilde groente
Verwarm de grill van de oven voor op stand 3. Verhit olie in een pan/frituurpan en bak de aubergine en bamboescheut circa 4 minuten. Laat de groente uitlekken op keukenpapier en snijd in stukken. Gril de groente circa 4 minuten in de oven.
Zelfgemaakte teriyakisaus
Meng de sojasaus, de saké, mirin en de basterdsuiker. Verwarm op laag vuur, tot de suiker is opgelost.
Sojabonen
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de sojabonen en het sesamzaad. Voeg op het laatst een scheutje sesamolie toe en zet het vuur uit.
Serveren
Leg de groente op een schaal en lepel er teriyakisaus over. Serveer met de miso-kabeljauw en de sojabonen.
0 reacties