Bereiding
Kook de maïskolven in water met zout in circa 12 minuten gaar.
Halveer de citroenen en snijd in plakjes. Pel en hak de knoflookteentjes fijn. Marineer de kippendijen in een schaal met de citroenschijfjes, en takje tijm, gehakte knoflook, een beetje zout, versgemalen peper en olijfolie.Verhit een pan zonder olie en bak de kippendijen. Voeg later de citroenen, tijm en knoflook uit de marinade toe.
Snijd de helft van de bieslook fijn. Snijd de spitskool fijn en giet de maïs af. Haal de kip uit de pan, voeg boter toe en bak hierin de spitskool in circa 5 minuten gaar.
Kruid de mais met een beetje zout en versgemalen peper, een beetje gerookte paprikapoeder en cayenne peper. Gril deze in een hete grillpan rondom bruin.
Serveren
Schep de spitskool op het bord en leg er de kippendijen en een maïskolf op. Garneer met bieslook.
0 reacties