De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde maïs met citroenkip

Een heerlijke zomerse maaltijd met frisse citroenkip en gegrilde maïskolven.

Gegrilde maïs met citroenkip

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding

Kook de maïskolven in water met zout in circa 12 minuten gaar.

Halveer de citroenen en snijd in plakjes. Pel en hak de knoflookteentjes fijn. Marineer de kippendijen in een schaal met de citroenschijfjes, en takje tijm, gehakte knoflook, een beetje zout, versgemalen peper en olijfolie.Verhit een pan zonder olie en bak de kippendijen. Voeg later de citroenen, tijm en knoflook uit de marinade toe.

Snijd de helft van de bieslook fijn. Snijd de spitskool fijn en giet de maïs af. Haal de kip uit de pan, voeg boter toe en bak hierin de spitskool in circa 5 minuten gaar.

Kruid de mais met een beetje zout en versgemalen peper, een beetje gerookte paprikapoeder en cayenne peper. Gril deze in een hete grillpan rondom bruin.

Serveren

Schep de spitskool op het bord en leg er de kippendijen en een maïskolf op. Garneer met bieslook.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker